Borítókép: Sznobjektív
Kossuth Kiadó 2021
Tulajdonságok
  • 145 x 205 mm, füles kartonált
  • 424 oldal
  • ISBN 978-963-544-583-7

Puzsér Róbert Sznobjektív

Harminc identitásformáló közéleti, társadalmi és kulturális toplista

Eredeti ár: 4 600 Ft
Korábbi ár: 2 300 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 2 760 Ft

Puzsér Róbert szenvedélyesen szeret listákat készíteni. Mániájának terméke a közéleti, társadalmi és kulturális ügyeket egyaránt érintő Sznobjektív című tévéműsor, mely abban különbözik minden egyéb televíziós tartalomtól, hogy nem tematikája, hanem szerkezete van – ez a tízes lista, melyhez érdekes és érvényes témák a valóság háromszázhatvan fokos spektrumából kínálkoznak. Listázzuk hát röviden, miért páratlan brand a Sznobjektív, s miért ígérkezik különleges kiadványnak az abból készülő könyv:

 

1. Puzsér Róbert nem fogadja el azt a televíziós alapvetést, hogy az informálás és a szórakoztatás egymásnak ellentmondó közéleti funkciók – azt vallja, hogy a közérthetővé tett közérdekű tartalom képes szórakoztatóvá válni nagyobb közönség számára is. Az eredmény így nem bulvárhíradó-szerű infotainment, hanem a nézőt magával ragadó kulturális élmény. A legfőbb szempont a műsorból készülő könyv szerkesztése során is az ismeretterjesztés és a szórakoztatás együttes érvényesítése volt.

 

2. A valóságshow azért válhatott korunk legnépszerűbb televíziós műfajává, mert soha nem érvényt, hanem mindig és csakis élményt kínál. A Sznobjektív című igazságshow abban különbözik ettől, amiben az igazság a valóságtól: nem pusztán élményt, hanem érvényt kínál a nagyközönségnek. A Sznobjektív című kötettel Puzsér Róbert ennek az élménynek a felidézésére és ennek az érvénynek az időtálló formába öntésére vállalkozik.

 

3. A Sznobjektív-könyv a műsor eddig sugárzott két és fél évadának legemlékezetesebb listáit és az azokhoz tartozó beszélgetéseket szerkesztett formában és fraktálszerű struktúrában hordozza: olyan tízes listákat tartalmaz, melyekből további tízes listák bomlanak ki az olvasó előtt.

 

4. Puzsér Róbertnek és kollégáinak feltett szándéka, hogy egy kulturális identitás és a világ történései iránti kritikus attitűd referenciáit kínálják közönségüknek. A Sznobjektív című könyv képében a szerző ennek kanonizált foglalatát helyezi a könyvesboltok polcaira.

 

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok