Borítókép: BBC History - XII. évfolyam, 2. szám (2022. február)
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

Romsics Ignác, Győrffy Iván, Anssi Halmesvirta, Balogh Margit, Békés Csaba, Grüll Tibor, Ö. Kovács József, Paksa Rudolf, Szále László, Valuch Tibor BBC History - XII. évfolyam, 2. szám (2022. február)

A világtörténelmi magazin

Eredeti ár: 1 195 Ft
Korábbi ár: 717 Ft
- Anyák napi akció -
Akciós ár: 598 Ft

A világszerte népszerű történelmi magazin, a BBC History magazine magyar kiadása. A legnevesebb magyar és külföldi történészek írásai a legváltozatosabb témákban.
A BBC History magazin februári számának fő témái:
A hódító és a keresztény Róma: magyar és brit történészek foglalják össze a római császárság kezdeteinek és későbbi századainak meghatározó momentumait. Hogyan bonyolódott több római hadvezérrel is furcsa kapcsolatba Kleopátra egyiptomi királynő? Miként vált államvallássá a kereszténység Rómában? Kik voltak azok a jelentős katonacsászárok, akik nagy hatást gyakoroltak a Római Birodalomra, s hogyan éltek a legionariusok?

A 20. századi magyar történelmi blokk szakértői arra keresik a választ, hogy a Kádár-kor kül- és egyházpolitikája milyen szakaszokon és ellentmondásos intézkedéseken ment keresztül.
További cikkek a számból: hogyan erősödött meg a brit királyi család helyzete az első világháború alatt? Miként hódította meg egy jelentéktelen dél-amerikai növény, a burgonya az egész világot? Mit tudhatunk meg Nelson admirális szeretőjének küldött leveleiből?

Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról is olvashatnak a februári BBC History lapjain.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok