Borítókép: BBC History - XII. évfolyam, 3. szám (2022. március)
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

Romsics Ignác, Győrffy Iván, Bartha Ákos, Fedinec Csilla, Hunyadkürti Soma, Ignácz Károly, Novák Attila, Paár Ádám, Paksa Rudolf, Papp István, Szále László, Varga Zsuzsanna BBC History - XII. évfolyam, 3. szám (2022. március)

A világtörténelmi magazin

Eredeti ár: 1 195 Ft
Korábbi ár: 717 Ft
- Anyák napi akció -
Akciós ár: 598 Ft

A világszerte népszerű történelmi magazin, a BBC History magazine magyar kiadása. A legnevesebb magyar és külföldi történészek írásai a legváltozatosabb témákban.

A BBC History magazin márciusi számának fő témái:
Népiesek és urbánusok - barátságok, ellentétek, viták: hat magyar történész vizsgálja meg, hogyan alakult ki a népies és urbánus tábor az 1930-as években, és mi lett velük a második világháború után. Az összeállítás cikkei kitérnek a legfontosabb vitákra, bemutatják a két tábor ideológiai, politikai és irodalmi hasonlóságait és különbségeit. Több nevezetes személyiség, köztük Németh László, Babits Mihály, Ignotus Pál, Donáth Ferenc, Hatvany Lajos és Sértő Kálmán szerepét részletesebben is elemzik.

További kiemelt témák a lapban: Hogyan látták a reneszánsz tudósok a melankóliát? Miként tudta 300 bátor spártai hősies áldozattal feltartóztatni a hatalmas perzsa hadsereget a thermopülai csatában? Miért tört ki rabszolgafelkelés 1823-ban Dél-Amerikában, és mik lettek a hosszú távú következményei? Hogyan születtek a középkor bestsellerei, a szerelmes-kalandok románcok?
Miért balzsamozták be Lenint, és hogyan tekintenek rá a mai Oroszországban? Miként korlátozták a választójogot a 100 évvel ezelőtti Magyarországon?
Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról is olvashatnak a márciusi BBC History lapjain.

 

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok