Borítókép: A királynő
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 203 x 276 mm, flexi
  • 136 oldal
  • ISBN 978-963-544-763-3

A királynő

A BBC History Magazine készítőinek összeállítása életéről és a korszakról


Eredeti ár: 4 990 Ft

II. Erzsébet 1926 áprilisában született, amikor Nagy-Britanniában már csak két hét volt hátra az ország legnagyobb sztrájkjáig, a társadalom még nem heverte ki az első világháború borzalmát, és a Birodalom még az egész földet behálózta. A következő évtizedben a világot és a nemzetet is hatalmas megrázkódtatások érték, de egyetlen sarokköve mindig változatlan maradt: a királynő.

A BBC History ebben a különleges, fotókkal gazdagon illusztrált összeállításban sok írását gyűjtötte össze, és frissítette fel. Ezeknek a történészek és más szakértők által írt cikkeknek némelyike megjelent már a BBC History Magazine-ban vagy a lap különkiadásaiban.

Kiadványunkban olvasóink megismerhetik a királynő életútját: a korai éveket, amikor hercegnőként még nem nehezedtek rá a korona viselésével járó terhek; a háborúban végzett munkáját; házasságát a néhai Fülöp herceggel; a családi élet örömeit és nehézségeit; hosszú uralkodásának számos fordulópontját és eredményét. Olvashatunk néhány nagy változásról, amelyek során az ország és a világ egésze is átalakult, és arról, milyen szerepe volt ezekben a királynőnek – nem utolsó sorban a Nemzetközösség fejlődésében.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok