Borítókép: BBC History - XII. évfolyam, 4. szám (2022. április)
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

Romsics Ignác, Győrffy Iván, Ablonczy Bálint, Fedinec Csilla, Font Márta, Paksa Rudolf, Szakál Imre, Szále László, Pritz Pál, Varga Beáta, Zahorán Csaba BBC History - XII. évfolyam, 4. szám (2022. április)

A világtörténelmi magazin


Eredeti ár: 1 195 Ft

A világszerte népszerű történelmi magazin, a BBC History magazine magyar kiadása. A legnevesebb magyar és külföldi történészek írásai a legváltozatosabb témákban.

A BBC History magazin áprilisi számának fő témái:
Ukrajna története a Kijevi Rusztól napjainkig: öt magyar történész elemzi Ukrajna évszázadait. Font Mária áttekinti a Kijevi Rusz és a későbbi Rusz államalakulatok történetét, különös tekintettel a magyar kapcsolatokra. Varga Beáta a kozákok korára és a Hetmanátus kialakulására összpontosít, amikor Ukrajna több ázsiai és európai hatalom között őrlődött. Szakál Imre a Habsburg Birodalom és az Orosz Birodalom között megosztott Ukrajnát veszi szemügyre a 19. század elejétől. Fedinec Csilla az 1910-es évektől a 2010-es évekig tartó békés és erőszakos átmeneteket vizsgálja. Ablonczy Bálint kitér a 2022-es orosz agresszió előzményeire, és nem várt hatásaira Keleten és Nyugaton.
További kiemelt témák a lapban: Hogyan kötötték meg 100 évvel ezelőtt a rapallói egyezményt, és hogyan halt meg az utolsó magyar király? Miként használták fel az állatokat az űrversenyben a hidegháború alatt és azután? Miért üldözte Franciaország királya, IX. Lajos a zsidókat és miért vezetett keresztes hadjáratokat? Milyen események vezettek Írország 1921-es megosztásához? Miért tartották erkölcstelennek a 18-19. századi opera-énekesnőket? 
Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról, valamint Kárpát-medence gasztronómiai és focitörténelméről is olvashatnak az áprilisi BBC History lapjain.

 

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok