Borítókép: BBC History - XII. évfolyam, 6. szám (2022. június)
Kossuth Kiadó 2022
Tulajdonságok
  • 216 x 286 mm, egyéb
  • 84 oldal

Romsics Ignác, Győrffy Iván, BorhyLászló, Kovács Péter, Ö. Kovács József, Paksa Rudolf, Szále László, Tóth Endre, Valuch Tibor, Visy Zsolt, Zsoldos Attila BBC History - XII. évfolyam, 6. szám (2022. június)

A világtörténelmi magazin

Eredeti ár: 1 195 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 717 Ft

A Kossuth Kiadó ezzel a (2022/6.) lapszámmal befejezte a BBC History magazin magyar nyelvű kiadását. Előfizetőinket levélben értesítettük a meg nem jelent lapszámokhoz tartozó előfizetési díjuk visszatérítésének módjáról. Előfizetőink személyes adatainak tárolását a GDPR-törvénnyel összhangban megszüntetjük.


A BBC History magazin júniusi számának fő témái:

Rómaiak Pannoniában: négy magyar régész és történész mutatja be Pannonia római meghódításának és kiépülésének állomásait, a kereszténység elterjedését és a helyi művészetet. Kovács Péter Pannonia meghódításának és tartományi berendezkedésének történetéről ír. A hadsereg felépítését, az erődök kiépülését és a határvédelem megszervezését Visy Zsolt ismerteti.Tóth Endre az első keresztények megérkezését és a kereszténységről árulkodó leleteket mutatja be. Borhy László a jelentékeny pannoniai művészeti alkotásokon keresztül avat be a provinciák életébe.
További kiemelt témák a lapban: Miről árulkodik a 800 éves Aranybulla? Miként bántak a rabszolgákkal a reneszánsz idején? Hogyan rombolta le Napóleon a francia forradalom vívmányait? Mit ettek és ittak a magyarok a török hódítástól a "gulyáskommunizmusig"? Miért érdekelte a spiritualizmus Arthur Conan Doyle-t? Hogyan emelkedett fel az Aranycsapat? Miért féltek elődeink annyira a madaraktól? Melyik volt Churchill "legsötétebb órája"?
Rovatainkban történelmi érdekességekről, szakmai vitákról, fontos évfordulókról is olvashatnak a júniusi BBC History lapjain.


További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok