Borítókép: A humor háza
Kossuth Kiadó 2013
Tulajdonságok
  • 145 x 200 mm
  • 262 oldal
  • fekete-fehér fotókkal
  • ISBN 978-963-097-653-4

Kalmár Tibor A humor háza

A Fészek Művészklub nagy mesélői

Eredeti ár: 1 800 Ft
- Tavaszi áreső -
Akciós ár: 1 080 Ft

Hogy mi is az a Fészek? Festőművészek, Építőművészek, Szobrászok, Zenészek, Énekesek és Komédiások Klubja. A Fészek Művészklub 1901-ben alakult. Székhelye, alapításától fogva, az a háromszintes sarokház, amely a VII. kerületben, a Kertész utca és a Dob utca sarkán található.

Kalmár Tibor legújabb könyvében a Fészek Művészklub híres asztaltársaságainak történeteivel deríti jókedvre az olvasót. A kötetben megismerkedhetünk Királyhegyi Pál szórakoztató fabuláival, zseniális humorával, mely oldalról oldalra mosolyt csal arcunkra. Megtudhatjuk, hogyan ismerkedett meg, és miként dolgozott együtt Charlie Chaplinnel,  és azt is, mi köze volt Magyarországra való visszatérésének a paprikás csirkéhez. Vajon miért hívták Fényes Szabolcs – a huszadik század egyik legnagyobb és legnépszerűbb zeneszerzőjének – asztaltársaságát marasztalnak?

Az arisztokraták a Nemzeti Kaszinóban időztek, a szellem arisztokratái pedig a Fészek Művészklubban, mely klub tagjának lenni nagyobb tisztesség volt, mint bármely más kaszinótársaságénak. Egy fiatal művész számára pedig az első előrelépést az jelentette, amikor átnyújtották neki a Fészek Művészklub tagsági igazolványát, amit nem volt könnyű megszerezni, mivel a klub egy rendes és egy választmányi tagjának ajánlásával benyújtott tagfelvételi kérelemről titkos szavazással döntöttek. A Fészek Művészklub világának számos rejtélye  most, ebben a kötetben kerül először a nyilvánosság elé.

További ajánlatunk ehhez a kiadványhoz

TOP lista

Könyv újdonságok

Előrendelhetőek kedvezménnyel

Hangoskönyv újdonságok